Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

Trime Podcast #25 s Jakubem Přibylem o chybách v detskej výžive a ako ich môžeme ovplyvniť

Trime Podcast #25 s Jakubem Přibylem o chybách v detskej výžive a ako ich môžeme ovplyvniť

Pokiaľ by sme mali všeobecne zhodnotiť detský jedálniček, nedá sa jednoznačne označiť za nutrične bohatý, hodnotný a vyvážený. Nedostatky vo výžive nemusia však vždy pochádzať primárne z rodiny, ale často nastávajú až vplyvom sociálneho prostredia, teda okolo 3. až 4. roku. Aj deti pochádzajúce z prostredia, kde je strava zostavená kvalitne a výživne, sa počas začleňovania do kolektívu stretávajú so stravou školských jedální a tiež so štýlom výživy ostatných detí. Prichádza tak prvé stretnutie s priemyselne spracovanými potravinami a sladkosťami, a mamičky postupne získavajú pocit, že nad doposiaľ vyváženým jedálničkom stráca kontrolu.

Ako môžeme pristupovať k tomuto obdobiu? Je možné nejako ovplyvniť kvalitu školského stravovania? Čo deťom najčastejšie v jedálničku chýba? Z akých potravín je vhodné detský jedálniček poskladať, respektíve, ako sa má stravovať rodina, aby dieťa získavalo zdravé návyky stravy a životného štýlu, ktoré si ponesie celý život?

Rozhovor s Evou Potužníkovou, Renatou Novotnou a Jakubem Pribylem o chybách v detskej strave ao tom, ako ich môžeme ovplyvniť. S Evou a Renatou sa môžete okrem iného stretávať prostredníctvom zákazníckej linky Trime. Obe študovali Školu klinickej naturopatie v Prahe a sú mamičky, ktoré sa s problematikou plnohodného jedálnička, stravovacích návykov a ich vplyvu na vývoj dieťaťa stretávajú denne v teórii aj praxi. Preto sa v tomto podcaste stretli pri rozhovore s Jakubom Přibylom, nutričným špecialistom, ktorý vo svojej poradni tému výživy detí často rieši.
.

Všetky diely môžete sledovať na Youtube, Spotify nebo Apple podcast.

 

Podcast nájdete aj na našom YouTube kanálu. 



0 komentáre

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.