Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (9:00 - 17:00)

Trime Podcast #26 s Pavlou Pavlištovou - Ako znížiť toxickú záťaž?

Trime Podcast #26 s Pavlou Pavlištovou - Ako znížiť toxickú záťaž?

V roku 2020 bolo na trhu zhruba 100 000 chemických látok, z ktorých je približne 500 veľmi dobre popísaných. Ďalších takmer 70 000 látok však nie je dostatočne preskúmaných a nie sú teda známe všetky možné riziká pre ľudský organizmus. Potraviny, kozmetika, drogéria, čistiace prostriedky, nábytok, pôda, voda alebo vzduch...

Čítať viac

Trime Podcast #25 s Jakubem Přibylem o chybách v detskej výžive a ako ich môžeme ovplyvniť

Trime Podcast #25 s Jakubem Přibylem o chybách v detskej výžive a ako ich môžeme ovplyvniť

Pokiaľ by sme mali všeobecne zhodnotiť detský jedálniček, nedá sa jednoznačne označiť za nutrične bohatý, hodnotný a vyvážený. Nedostatky vo výžive nemusia však vždy pochádzať primárne z rodiny, ale často nastávajú až vplyvom sociálneho prostredia, teda okolo 3. až 4. roku. Aj deti pochádzajúce z prostredia, kde je strava zostavená...

Čítať viac

Podcast 24 s Jakubom Pribylom o krehkej rovnováhe omega-3 a omega-6 mastných kyselín

Podcast 24 s Jakubom Pribylom o krehkej rovnováhe omega-3 a omega-6 mastných kyselín

  Dostatočné zastúpenie omega-3 mastných kyselín v našej strave je veľmi dôležité pre podporu zdravia kože, očí, mozgu, kardiovaskulárneho a imunitného systému. Pre väčšinu osôb predstavujú ale skôr deficitnú živinu a je veľmi ťažké ich do stravy zaradiť, poprípade to stojí pomerne veľké úsilie a isté znalosti pôvodu, spracovania a...

Čítať viac

Podcast #23 - so zakladateľmi Koláčkovej remeselnej pekárne o poctivej pekárni, kvalitnom kváskovom ražnom chlebe i bezlepkovom pečive

Podcast #23 - so zakladateľmi Koláčkovej remeselnej pekárne o poctivej pekárni, kvalitnom kváskovom ražnom chlebe i bezlepkovom pečive

Len málokto odolá vôni čerstvo upečeného chleba. Bohužiaľ rozdiel medzí tým, ktorý piekli naše prababičky a tým, ktorý si dnes kupujeme v bežných veľkovýrobných pekárňach a supermarketoch je neporovnateľný, čo do chuti aj kvality.   Veľkovýroba a moderná technológia vyžaduje, aby cesto bolo poddajné a výsledný produkt získal takú chuť,...

Čítať viac

Podcast #22 - Ako sa starať o mikrobióm I Rozhovor s Martinou Hrivňákovou

Podcast #22 - Ako sa starať o mikrobióm I Rozhovor s Martinou Hrivňákovou

Čo je vlastne mikrobióm a prečo je pre nás taký dôležitý? V ľudskom tele je nepredstaviteľné množstvo mikroorganizmov, dokonca oveľa viac ako buniek. Tráviaci trakt je miestom, ktoré vykazuje najvyššiu hustotu osídlenia týmito mikroorganizmami. Pre náš organizmus je veľmi dôležitá ich variabilita, teda zastúpenie jednotlivých druhov a akási rovnováha medzi...

Čítať viac

Podcast #21 - Ako sa starať o pokožku pred a po opaľovaní s Katarínou Hrivňákovou

Podcast #21 - Ako sa starať o pokožku pred a po opaľovaní s Katarínou Hrivňákovou

Slnko a ultrafialové žiarenie (UV), bezpečné opaľovanie a používanie krémov s SPF (Sun Protection Factor) - sú jedny z najviac diskutovaných tém v oblasti kozmetiky, najmä teraz počas letných mesiacov. Bohužiaľ nie vždy je možné na otázky okolo zdravého slnenia nájsť jednoznačnú odpoveď. A práve preto sme si do tohto...

Čítať viac

Podcast #20 Pôst a prerušované hladovanie odpovede na najčastejšie otázky s Jakubem Přibylem

Podcast #20 Pôst a prerušované hladovanie odpovede na najčastejšie otázky s Jakubem Přibylem

  Pôst a prerušované hladovanie je zatiaľ najúspešnejšou epizódou medzi Trime podcastmi a na túto tému sa nám dostáva aj množstvo otázok. Niektoré sme odpovedali priamo pod videom s názvom Pôst a prerušované hladovanie I Trime Podcast #06 (na odkaze tu). Stále nám ale rad otázok na tému pôst a...

Čítať viac

Podcast #19 - Rozhovor s Katarínou Hrivňákovou o tom, ako čeliť chemickému kokteilu okolo nás

Podcast #19 - Rozhovor s Katarínou Hrivňákovou o tom, ako čeliť chemickému kokteilu okolo nás

  Naše telo dokáže silne reagovať na niektoré podnety z vonkajšieho prostredia a môže nám po čase dávať signál v podobe alergickej reakcie, ekzému alebo iného zdravotného problému či ochorenia, najmä ak je týchto podnetov príliš a náš imunitný systém sa už nedokáže dostatočne brániť. Choroba je teda pre nás...

Čítať viac