Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

Prečo BIO nestačí - kvalitné mäso bez kompromisov I Trime Podcast #39 s pastierskym farmárom Karlem Kalným

Prečo BIO nestačí - kvalitné mäso bez kompromisov I Trime Podcast #39 s pastierskym farmárom Karlem Kalným

Prečo je vegánstvo ideologický omyl a kedy nám mäso môže škodiť? A prečo u mäsa certifikácia BIO nestačí? V nasledujúcom diele Trime podcastu sa zameriame na význam regeneratívneho poľnohospodárstva, zdravia pôdy a zvierat, a vplyv týchto faktorov na kvalitu potravín a ľudské zdravie. Našim hosťom je skúsený pastiersky farmár a...

Čítať viac

Omega-3 Index a možnosti testovania I Trime Podcast #38 s Jakubem Přibylem a Renatou Novotnou

Omega-3 Index a možnosti testovania I Trime Podcast #38 s Jakubem Přibylem a Renatou Novotnou

V tomto diele Trime podcastu si bližšie predstavíme Omega 3 Index a možnosti jeho testovania Omega-3 Index meria obsah dvoch hlavných omega-3 mastných kyselín, EPA a DHA, v membránach červených krviniek. Tento ukazovateľ mnoho ľudí nepozná, napriek tomu však zohráva kľúčovú úlohu v našom zdraví. V podcaste sa dozviete napríklad...

Čítať viac

O umení poctivej cukráriny I Trime Podcast #37 so zakladateľkou Epifany Janou Novotnou

O umení poctivej cukráriny  I  Trime Podcast #37 so zakladateľkou Epifany Janou Novotnou

V ďalšom dieli nášho podcastu privítame Janu Novotnou, majiteľku cukrárne Epifany, ktorá si pred deviatimi rokmi splnila svoj sen a otvorila vlastnú prevádzkareň. A prečo sa tento diel týka cukrárniny? Rovnako ako v rozhovore s Koláčkovou pekárňou, aj v tomto diele chceme predstaviť ďalší podnik s podobnou filozofiou ako je...

Čítať viac

Trime Podcast #36 - Problematika železa - benefity a riziká

Trime Podcast #36 - Problematika železa - benefity a riziká

V tejto epizóde Trime podcastu sme sa ponorili do problematiky jedného z najdôležitejších, ale zároveň aj najproblematickejších minerálov pre naše telo – železa. Diskutujeme o tom, pre koho je suplementácia železom vhodná, ako poznáme, že naše telo železo potrebuje, a kto patrí medzi rizikové skupiny deficitu. Prezradíme tiež, prečo je...

Čítať viac

Trime Podcast #35 s Radimem Valigurou - Mentálna odolnosť II. I Ako zvládať náročné situácie a životné zmeny

Trime Podcast #35 s Radimem Valigurou - Mentálna odolnosť II. I Ako zvládať náročné situácie a životné zmeny

Niektoré situácie a životné zmeny sú skrátka nevyhnutné a je len na nás, ako k nim pristúpime. Byť mentálne odolný znamená vedieť prekonávať stres a mať pod kontrolou svoje reakcie na okolnosti, ktoré nám život prinesie do cesty. O mentálnej odolnosti sme sa už s Radimom Valigurom v jednej z...

Čítať viac

Trime Podcast #34 - Výhody silového tréningu s Janem Šebkem

Trime Podcast #34 - Výhody silového tréningu s Janem Šebkem

Pohyb je pre naše telo prirodzený a nanajvýš potrebný na udržanie celého radu fyziologických funkcií. Každému bude vyhovovať iný druh pohybu, ideálnou cestou bude ale kombinácia silového a vytrvalostného tréningu. Napriek tomu, že má silový tréning veľa benefitov, panuje okolo neho celý rad domnienok. Pritom správne nastavený tréning nám umožňuje...

Čítať viac

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tukoch v strave

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tukoch v strave

Poslední epizoda ze série podcastů věnovaných makroživinám patří tukům.  V našej strave sú tuky nenahraditeľné, najmä esenciálne mastné kyseliny. Spracovateľský potravinársky priemysel, súčasný spôsob chovu hospodárskych zvierat a stravovacie zvyklosti západnej civilizácie spôsobili dlhodobý nepomer medzi jednotlivými skupinami mastných kyselín (a prípadne všetkých živín). Neblahý vplyv na naše zdravie majú...

Čítať viac

Trime Podcast #32 s Jakubem Přibylem o sacharidoch v strave

Trime Podcast #32 s Jakubem Přibylem o sacharidoch v strave

Po dvojdielnej epizóde venovanej bielkovinám teraz obrátime pozornosť k ďalšej makroživine, sacharidom. V súčasnej dobe sú práve sacharidy veľmi nepochopenou zložkou stravy. Na rozdiel od bielkovín s nimi rozhodne nešetríme au mnohých tvorí podstatnú časť jedálnička. Nebezpečenstvo potom hrozí najmä tej časti populácie, ktorá má minimálny pohyb, sedavé zamestnanie a...

Čítať viac