Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

Trime Podcast #32 s Jakubem Přibylem o sacharidoch v strave

Trime Podcast #32 s Jakubem Přibylem o sacharidoch v strave

Po dvojdielnej epizóde venovanej bielkovinám teraz obrátime pozornosť k ďalšej makroživine, sacharidom. V súčasnej dobe sú práve sacharidy veľmi nepochopenou zložkou stravy. Na rozdiel od bielkovín s nimi rozhodne nešetríme au mnohých tvorí podstatnú časť jedálnička. Nebezpečenstvo potom hrozí najmä tej časti populácie, ktorá má minimálny pohyb, sedavé zamestnanie a teda nízku metabolickú obrátku.

Problémom je ale nielen veľké množstvo sacharidov v strave, ale aj ich (ne)kvalita a štruktúra. A napríklad aj taká čokoláda (a vôbec chute na sladké) môže byť dobrým meradlom toho, že nemáme jedálniček ideálne poskladaný. Zmena životného štýlu a následné diétne úpravy sú pritom pomerne ľahké.

Čo sa dozviete v podcaste #32?

→ Aký majú sacharidy význam v strave

→ Jednoduché cukry verzus komplexné sacharidy

→ Ovocie = ľahko dostupná energia, kedy je vhodné a kedy nie?

→ Najdôležitejšia je fyzická aktivita, potom je možné riešiť kvalitu, štruktúru a                 zloženie sacharidov

→ Zdroje sacharidov - prirodzené vs. spracované potraviny

→ Problémy spôsobené nadbytkom či zlou skladbou sacharidov v strave

→ Low carb diéta

→ Glykovaný hemoglobín a iné dôležité markery

→ Ako pracovať so sacharidmi pri naberaní váhy či pri vyššej svalovej intenzite

→ Mýty a omyly o sacharidoch

→ Chuťové bunky a senzibilita na sladkú chuť

→ Cukry a trávenie

→ Ako si teda poskladať jedálniček?

Všetky diely Trime podcastu môžete sledovať na YoutubeSpotify nebo Apple podcast.

Podcast naleznete také na našom YouTube kanálu.



0 komentáre

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.