Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (9:00 - 17:00)

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tukoch v strave

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tukoch v strave

Poslední epizoda ze série podcastů věnovaných makroživinám patří tukům. 

V našej strave sú tuky nenahraditeľné, najmä esenciálne mastné kyseliny. Spracovateľský potravinársky priemysel, súčasný spôsob chovu hospodárskych zvierat a stravovacie zvyklosti západnej civilizácie spôsobili dlhodobý nepomer medzi jednotlivými skupinami mastných kyselín (a prípadne všetkých živín). Neblahý vplyv na naše zdravie majú ako diéty založené na striktnom obmedzovaní tukov, ale aj ich nadbytok. Ako teda tuky do jedálnička zaradiť? Aké chyby často robíme? Stačí nám iba rozdelenie na tuky zdravé a nezdravé? Určite rozhodujú aj ďalšie faktory. Oveľa dôležitejšie bude pochopiť základné princípy ako pristupovať k výberu tukov z hľadiska kvality a obsahu mastných kyselín, intenzita pohybových aktivít počas dňa aj metabolického nastavenia daného jedinca av neposlednom rade identifikácia vhodných potravín a štipka kulinárnej invencie. A to všetko sme sa snažili osvetliť v tomto rozhovore s Jakubem Přibylom, výživovým špecialistom a produktovým vývojárom Trime.

 

Čo sa dozviete v podcaste #33?

→ Ako zaradenie tuky do jedálnička - skladba taniera vs. kvalita

→ Vplyv priemyselného spracovania na kvalitu tukov

→ Ako poskladať vyvážené raňajky s ohľadom na energetický výdaj?

→ Konkrétne príklady raňajok 🥚🥥 🥑 🫘

→ Význam tuku v strave

→ Ako vyvážiť pomer sacharidy vs. tuky

→ Tuky a cholesterol

→ Zdroje tukov / konvenčný chov vs. tradičný chov zvierat a rastlinné zdroje tukov

Všetky diely Trime podcastu môžete sledovať naYoutubeSpotify nebo Apple podcast

Podcast naleznete také na našom YouTube kanálu.



0 komentáre

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.