Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (9:00 - 17:00)

Trime Podcast #26 s Pavlou Pavlištovou - Ako znížiť toxickú záťaž?

Trime Podcast #26 s Pavlou Pavlištovou - Ako znížiť toxickú záťaž?

V roku 2020 bolo na trhu zhruba 100 000 chemických látok, z ktorých je približne 500 veľmi dobre popísaných. Ďalších takmer 70 000 látok však nie je dostatočne preskúmaných a nie sú teda známe všetky možné riziká pre ľudský organizmus. Potraviny, kozmetika, drogéria, čistiace prostriedky, nábytok, pôda, voda alebo vzduch - to všetko obsahuje množstvo látok a ich zlúčenín, ktoré môžu narušovať vnútornú rovnováhu a funkcie organizmu, či už samostatne pri dlhodobej expozícii alebo pri ich vzájomnej interakcii alebo kumulácii.

Toxické a potenciálne problematické látky sú bohužiaľ všade okolo nás a nemožno sa im úplne vyhnúť. U niektorých látok sa už vie, že sú potenciálne škodlivé, ale napriek tomu sa v priemysle bežne využívajú. Prípadne sa tieto látky hromadia v prírode a ovplyvňujú nielen okolité prostredie, ale aj živé organizmy. Každý z nás má však vo svojej moci možnosť eliminovať alebo aspoň vedome korigovať expozíciu aj množstvo niektorých nežiaducich látok a tým zmierniť ich negatívny dopad na náš organizmus. To sa dá dosiahnuť napríklad výberom vhodných alternatív produktov osobnej hygieny, čistiacich prostriedkov či využívaním vodných filtrov a čističiek vzduchu v domácnosti.

Aké látky, bežne obsiahnuté nielen v kozmetických produktoch každodennej potreby, nás najviac ohrozujú? Čo všetko ovplyvňujú a akou cestou sa do nášho organizmu najčastejšie dostávajú? O tom sa rozprával Jakub Přibyl a Michal Kočí, zakladatelia Trime, s ďalším hosťom novej epizódy Trime podcastu, Pavlou Pavlištovou.

Pavlína Pavlištová je predsedníčka spolku non-toxic, autorka knihy Svet non-toxic a tiež veľká propagátorka non-toxic filozofie.

Všetky diely môžete sledovať na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

Podcast nájdete aj na našom YouTube kanálu. 



0 komentáre

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.