Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

Podcast #19 - Rozhovor s Katarínou Hrivňákovou o tom, ako čeliť chemickému kokteilu okolo nás

Podcast #19 - Rozhovor s Katarínou Hrivňákovou o tom, ako čeliť chemickému kokteilu okolo nás

 

Naše telo dokáže silne reagovať na niektoré podnety z vonkajšieho prostredia a môže nám po čase dávať signál v podobe alergickej reakcie, ekzému alebo iného zdravotného problému či ochorenia, najmä ak je týchto podnetov príliš a náš imunitný systém sa už nedokáže dostatočne brániť. Choroba je teda pre nás cennou informáciou o tom, ako sa k nášmu organizmu správame alebo ako veľmi je vystavené nepriaznivým faktorom z okolitého prostredia. Tých faktorov je v dnešnej dobe skutočne veľa a chemikálie, ťažké kovy či rôzne nebezpečné mikroorganizmy na nás číhajú v ovzduší, drogérii, kozmetike, parfémoch a najmä vode a pôde, o ktorú by sme sa mali rozhodne začať viac starať. Ako veľmi je naša voda a pôda kontaminovaná? Sme generáciou, ktorá ešte stále zbytočne naužíva chémia? Je pre naše deti vhodné sterilné prostredie, v ktorom ich udržujeme? A potrebujú byť "chránení a ošetrované" množstvom kozmetických a čistiacich prípravkov, alebo im skôr škodíme? Viete napríklad čo je tenzid? Je pre nás užitočný? A má zmysel vyberať biopotraviny?

V tomto diele podcastu sa o nadužívaní chémie v dnešnej dobe rozprával Jakub Přibyl s Katarínou Hrivňákovou, ktorá je odborným poradcom organizácie a skupiny Svet non toxic a tiež organizuje workshopy na výrobu mydiel a kozmetiky. 

Katarína Hrivňáková vyštudovala chémiu. Dlhú dobu sa venovala v rámci vedy a výskumu chemickým úpravám textílií a používaniu farieb, následne sa zaoberala kontrolou kvality a nutričného zloženia potravy pre zvieratá a tiež mala možnosť pracovať v laboratóriu pre výskum zloženia pôdy a vody.  

Všetky diely môžete sledovať na Youtube, Spotify nebo Apple podcast.

 

Podcast naleznete také na našem YouTube kanálu.



0 komentáre

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.