Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (9:00 - 17:00)

Darujte zdravie alebo ako vybrať správny doplnok stravy

Darujte zdravie alebo ako vybrať správny doplnok stravy

Pomaly sa blížia Vianoce, ktoré sú časom spoločných rodinných a priateľských stretnutí, počas ktorých si mnohí z nás radi užívame pohodovú vianočnú atmosféru spojenú s vôňou vareného vína, pečených gaštanov a vianočného pečiva. Každý má samozrejme iné obľúbené zvyky a tradície, spoločné však máme to, že Vianoce pre nás predstavujú čas, kedy môžeme našim najbližším prejaviť lásku a starostlivosť a máme možnosť obdarovať ich tým najlepším spôsobom. Pokiaľ zvolíme ako darček vhodný doplnok stravy, investujeme tým do zdravia našich blízkych, čím im vlastne ukazujeme, akí sú pre nás dôležití a výnimoční. Zdravý život predsa znamená viac rokov života, a teda aj viac času a radosti s našimi milovanými. Preto sme pre vás týmto článkom zostavili sprievodcu, ktorý vám pomôže vybrať také doplnky, ktoré podporia zdravie vašich priateľov a rodiny, a to nie len počas Vianoc.

 

Čo sa v tomto článku dozviete?:

  1. Aký doplnok zvoliť pre koho?
  2. Vyberte doplnok na základe individuálnych potrieb
  3. Používateľsky prívetivý doplnok
  4. Predplatné produktu ako darček
  5. Vitamín D3 a K2
  6. Daily F20 Complex
  7. Omega-3
  8. "Balíček Základné doplnky"
  9. Horčík a zinok
  10. Ďalšie tipy na darčeky, ktoré môžu podporiť zdravie vašich blízkych

Aký doplnok zvoliť pre koho?

Niekedy sa môže zdať, že je náročné vybrať vhodný darček pre členov rodiny, ktorí sú omnoho starší, či naopak omnoho mladší ako my. S ľuďmi mimo našej vekovej kategórie nemusíme mať spoločné záujmy a často si lámeme hlavu, akým darčekom by sme ich potešili. Kvalitné doplnky stravy sú ale vhodné pre rôzne vekové kategórie. Napríklad vitamín D a vitamín K2 či Omega-3 mastné kyseliny sú látky, ktoré v súčasnej dobe chýbajú takmer každému. Preto sú práve tieto doplnky vhodnou voľbou naprieč všetkými vekovými kategóriami.

Vyberte doplnok na základe individuálnych potrieb

Môžeme sa taktiež zamyslieť nad tým, aké konkrétne zdravotné problémy trápia našich blízkych, v akej životnej situácií sa nachádzajú a aké živiny by im v súčasnosti najviac pomohli. Tým obdarovanému dáme najavo, že nám záleží na okolnostiach ich života a darček pre nich bude mať väčší zmysel.

Pokiaľ chcete obdarovať napríklad niekoho, kto potrebuje dodať energiu kvôli vysokému pracovnému vyťaženiu, náročnému vysokoškolskému rozvrhu, zvýšenej fyzickej aktivite či vystaveniu dlhodobému stresu, zvoľte horčík. Pokiaľ sa však jedná o rodičov s malými deťmi, ktoré domov často nosia rôzne choroby, pouvažujte nad nákupom doplnku, ktorý podporí ich imunitu. Tým môže byť napríklad kvalitný multivitamínový komplex, vitamín D alebo zinok.

Používateľsky prívetivý doplnok

Vybrali ste si konkrétny doplnok? Potom môžete popremýšľať nad formou, ktorá bude obdarovanému najviac vyhovovať. Tekutá forma s kvapkadlom býva užívateľsky všeobecne viac obľúbená, ale na druhej strane je ťažšie určiť presnú dávku. Kapsuly na druhej strane ponúkajú presné dávkovanie, ale pre niektorých môže byť ťažšie ich prehltnúť. Preto ak viete, že dotyčná osoba nerada prehĺta kapsuly, zvoľte radšej kvapky.

Predplatné produktu ako darček

Ak hľadáte väčší darček a ste si istí, že vybraný doplnok je tou správnou voľbou, odporúčame vám zaobstarať predplatné doplnkov, ktoré má mnoho výhod. S predplatným sa obdarovaný nemusí obávať o dopĺňanie zásob alebo úplné spotrebovanie výrobku. Najmä starší rodičia nebudú musieť sami míňať peniaze na drahšie doplnky a ocenia, že budú pravidelne dostávať svoje obľúbené doplnky bez toho, aby si ich museli objednávať alebo vyzdvihovať (ak sa rozhodnete pre doručenie domov). To všetko pomôže zvýšiť účinnosť funkčného využitia darovaného doplnku. Navyše v rámci predplatného ušetríte 15 % z každej objednávky. Prihlásením sa na predplatné sa k ničomu nezaväzujete, predplatné si môžete ľubovoľne upraviť, zmeniť pravidelnosť dodávok alebo ho aj úplne zrušiť. 

V článku sme spomenuli niekoľko tipov na výživové doplnky, ktoré môžete svojim blízkym zadovážiť ako vhodný darček, a to nielen na Vianoce. Aké sú teda konkrétne benefity uvedených doplnkov?

Vitamín D3 a K2

Veľká väčšina z nás trpí v zime nedostatkom vitamínu D, preto je tento doplnok vhodnou voľbou takmer pre každého. Vitamín D podporuje správne fungovanie imunitného systému, podieľa sa na procese delenia buniek a prispieva k udržaniu zdravých zubov a kostí. Vitamín D sa odporúča v kombinácii so synergickým vitamínom K2, ktorý podporuje zdravie kostí tým, že usmerňuje ukladanie vápnika v zuboch a kostiach. Tým sa zabraňuje ukladaniu vápnika v mäkkých tkanivách a kalcifikácií ciev.

Daily F20 Complex

Bohužiaľ, ani kvalitná a pestrá strava dnes nestačí na zabezpečenie optimálneho množstva všetkých potrebných živín. Preto bol vytvorený multivitamín Daily F20 Complex, aby doplnil najviac deficitných živín, ktoré v našej spoločnosti chýbajú. Tento multivitamín v sebe kombinuje celkovo 20 látok - 14 vitamínov a 6 minerálnych látok, ktorých pomer bol navrhnutý tak, aby podporil výživový potenciál celého komplexu.

Omega-3

Omega-3 mastné kyseliny patria v našej spoločnosti medzi najviac nedostatkové živiny. Niektoré z týchto mastných kyselín sú esenciálne, a preto sa musia prijímať zo stravy. Náš moderný spôsob života a s ním spojená strava nás však o tieto dôležité živiny ochudobňuje. Omega-3 mastné kyseliny sú kľúčové pre udržanie celkového zdravia od narodenia až po starobu.  Prispievajú k správnemu vývoju nervového systému, mozgu a zraku, udržujú normálnu činnosť srdca a kognitívnych funkcií a v neposlednom rade regulujú zápalové procesy v tele. V tehotenstve, počas dojčenia a v detstve je obzvlášť dôležitá DHA (kyselina dokosahexaenová), ktorá prispieva k zdravému vývoju mozgu a očí u detí. Pre dospelých je vhodná kombinácia EPA (kyselina eikosapentaneová) a DHA, pretože má protizápalové a preventívne účinky pri viacerých civilizačných ochoreniach.

"Balíček Základné doplnky"

Ponúkame aj komplexný balík "Essential Supplementation" na 2 mesiace, ktorý kombinuje kľúčové živiny Omega-3 s multivitamínom Daily F20. Tento balík je vhodný pre každého, kto rieši prevenciu a chce podporiť telo dôležitými živinami, ktoré v našej modernej strave chýbajú.

Skladom

Od

Horčík a zinok

Horčík je dôležitý vnútrobunkový minerál, ktorý sa podieľa na viac ako 350 biochemických reakciách v tele a je potrebný na produkciu energie. Nadmerne sa vyčerpáva pri dlhodobom strese alebo pri pravidelnom športovaní a jeho nedostatok je dnes, žiaľ, pomerne častý. Dopĺňanie horčíka môže pomôcť v prípadoch, ako sú svalové kŕče, únava a vyčerpanie alebo nespavosť.

Zinok môže tiež podporiť imunitný systém v čase zvýšeného výskytu prechladnutia a iných vírusov. Nedostatok zinku je tiež pomerne častý a môže sa prejaviť zvýšenou náchylnosťou na infekčné ochorenia, zlým hojením rán alebo stratou chuti a čuchu. Zinok je preto určite jedným z doplnkov, ktoré by ste mali mať doma a ktoré by ste mali užívať v prípade akútneho ochorenia. Okrem toho zinok prispieva k udržaniu zdravej pokožky, nechtov a vlasov. V neposlednom rade podporuje plodnosť a reprodukčný systém; u mužov je potrebný pre tvorbu a pohyblivosť spermií. Ak vyberáte darček pre sexuálne aktívneho muža, zinok bude pre neho vhodnou voľbou.

Ďalšie tipy na darčeky, ktoré môžu podporiť zdravie vašich blízkych

Ak ste medzi ponúkanými tipmi nenašli vhodný darček, môžete zvážiť ďalšie alternatívy, ktoré podporia zdravie a pomôžu udržať telo a myseľ v dobrej kondícii. Keďže zdravie súvisí aj s našou psychikou, vyberte darčeky, ktoré pomôžu upokojiť rozutekanú myseľ a zmierniť všadeprítomný stres v dnešnej hektickej dobe. Môžete zvážiť poukaz na masáž, zážitkový kurz (napríklad spevu, maľovania, šitia, práce s drevom alebo akýkoľvek iný, ktorý zodpovedá záujmom vášho blízkeho). K fyzickej aktivite a cvičeniu môžete motivovať aj kúpou nového športového oblečenia alebo podložky na jogu. A ak ani moderná podložka na jogu nemotivuje, jej všestranné využitie sa určite nájde aj inde (napríklad u detí pri stavaní bunkrov alebo ako podložka do garáže pre otca či ako pelech pre psa). A napokon, darčekom, ktorý nikdy nesklame, je aj dobrá kniha.

Vitamín C 

Zima je obdobím, keď nás častejšie napádajú rôzne vírusové ochorenia, chrípka a nachladnutie. V tomto období zvýšenej fyzickej a psychickej záťaže je vhodné dopĺňať vitamín C. Vitamín C zohráva dôležitú úlohu v imunitnom systéme, poskytuje našim bunkám ochranu pred oxidačným stresom, znižuje únavu a vyčerpanie a zvyšuje tvorbu kolagénu, čo má priaznivý vplyv na pokožku, vlasy, kĺby aj zuby.



0 komentáre

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.