Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (9:00 - 17:00)

Trime Podcast #28 s s Katarínou Baniari o hormonálnem zdravie ženy

Trime Podcast #28 s s Katarínou Baniari o hormonálnem zdravie ženy

Od prírody sa ženské telo v priebehu mesiaca mení v závislosti od prebiehajúcej fázy menštruačného cyklu. Priemerná žena zažíva približne 30 – 40 rokov menštruácie. Napriek tomu je to niečo, čo mnoho žien vníma ako nepríjemnú, „obťažujúcu dobu v mesiaci“, často navyše spojenú s bolesťami, zmenami nálad, opuchmi či závažnejšími poruchami menštruácie.

Ako má vlastne vyzerať zdravý ženský cyklus? Ktoré z týchto nie vždy príjemných prejavov sú prirodzenou súčasťou menštruačného cyklu a ktoré naopak svedčia o nezdravej hormonálnej disbalancii? Ako poznáme, že sú naše hormóny v nerovnováhe a ako tento stav napraviť? Menštruačný cyklus závislý na hormónoch môžeme prirovnať k orchestru, v ktorom musia všetky nástroje spolupracovať, aby boli tóny príjemné a hudba znela ľubozvučne. Je potrebné prispôsobiť stravu a životný štýl konkrétnej fáze cyklu a tiež tomu, ktorý hormón je práve dominantný? Je vhodný pôst pre ženy a ako na ženu dlhodobá kalorická reštrikcia pôsobí?

O tom všetkom sa rozprávali v našom ďalšom Trime podcaste Jakub Přibyl a Kristína Kubištová, ktorí si ako hosťa pozvali Mgr. Katarínu Baniari.

Mgr. Katarína Baniari je špecialistka na zdravie žien v reprodukčnom veku, zakladateľka bagniaristore.cz a autorka programu "PREPROGRAMUJ SVOJ CYKLUS®", ktorý pomáha ženám zharmonizovať problematický cyklus.

Všetky diely môžete sledovať na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

Podcast nájdete aj na našom YouTube kanálu. 



0 komentáre

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.