Doplnky stravy alebo suplementy – čo vlastne môžeme považovať za doplnok stravy a podľa čoho vyberať kvalitný výrobok? Potrebujeme našu stravu vôbec obohacovať o výživové doplnky a pre koho má suplementácia najväčší význam? Ktoré látky sa najhoršie dopĺňajú z prirodzených zdrojov?
Napríklad pri vitamíne D už existuje všeobecné povedomie o jeho význame pre ľudské telo a súčasne o obrovskom deficite naprieč populáciou. V našich zemepisných podmienkach je neľahké získať optimálne množstvo prirodzenou cestou, a tak sme ho mnohí z nás zaradili do jedálnička, najmä v zimnom období. Bohužiaľ málo sa však v tomto kontexte hovorí o vitamíne K2. Aby totiž vitamín D splnil svoje funkcie, potrebuje na to dostatočné množstvo tejto látky. Čo hrozí v prípade, že suplementujem vitamín D, ale mám deficit K2? Panujú veľké rozdiely medzi značkami doplnkov s vitamínom K2? Akú úlohu zohráva spracovanie látok pri výrobe K2 a ako sa líšia jednotlivé technológie - syntetická výroba vs. prirodzená fermentácia? Na tieto otázky Vám odpovieme v rozhovore s Jakubom Přibylom.
Všetky diely Trime podcastu môžete sledovať Youtube, Spotify nebo Apple podcast