Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

Podcast #23 - so zakladateľmi Koláčkovej remeselnej pekárne o poctivej pekárni, kvalitnom kváskovom ražnom chlebe i bezlepkovom pečive

Podcast #23 - so zakladateľmi Koláčkovej remeselnej pekárne o poctivej pekárni, kvalitnom kváskovom ražnom chlebe i bezlepkovom pečive

Len málokto odolá vôni čerstvo upečeného chleba. Bohužiaľ rozdiel medzí tým, ktorý piekli naše prababičky a tým, ktorý si dnes kupujeme v bežných veľkovýrobných pekárňach a supermarketoch je neporovnateľný, čo do chuti aj kvality.

 

Veľkovýroba a moderná technológia vyžaduje, aby cesto bolo poddajné a výsledný produkt získal takú chuť, ktorú bude chcieť zákazník pravidelne na raňajky, desiatu aj večeru. A tak kúsok obyčajného pečiva v sebe môže skrývať až 30 rôznych pomocných látok, aditív, zlepšovačov chuti a farbív. A pritom na pečenie lahodného chleba stačia 3 základné kvalitné ingrediencie. Niet divu, že každodenná konzumácia bežného a priemyselne spracovaného pečiva, navyše už od útleho veku, neladí našim črevám. Dávajú nám to najavo rôznymi reakciami, zažívacími problémami a alergiami.

Aký je rozdiel medzi remeselnou pekárňou a poctivým remeslom a bežným pečivom z veľkovýroby? A aké je tajomstvo dobrého kvásku? Je ražný lepok v kvalitnom kváskovom chlebe stráviteľnejší? Aký je rozdiel medzi žitom a pšenicou v súvislosti s intoleranciou na lepok alebo celiakiou?

Tradičné pekárne a láska k poctivému remeslu našťastie ešte nevymizla. Hosťami nášho podcastu na tému pečivo a alergie na lepok prijal Jiří Koláček a jeho dcéra Míša, zakladatelia a prevádzkovatelia Koláčkovej remeselnej pekárne a bistra. V roku 2015 založili rodinnú pekáreň a vyrábajú kvalitný a lahodný chlieb a pečivo podľa tradičných postupov s využitím modernej technológie.

Všetky diely môžete sledovať na Youtube, Spotify nebo Apple podcast.

 

Podcast nájdete aj na našom YouTube kanálu.



0 komentáre

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.