Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00

+420 608 190 540 Po - Pia (8:00 - 16:00)

+420 608 190 540 Po - Pia (8:00 - 16:00)

ProLife - jednoduchá receptúra obohatená tými najsilnejšími prírodnými antioxidantmi

ProLife - jednoduchá receptúra obohatená tými najsilnejšími prírodnými antioxidantmi

Kto by si neželal byť stále mladý? Každý z nás sa niekedy pohrával s myšlienkou večnej mladosti alebo spomalenia procesu starnutia a fyzických zmien, ku ktorým v ľudskom organizme v priebehu času dochádza. V celej histórii ľudstva sa hľadala receptúra alebo elixír umožňujúci omladenie a večný život. Napriek tomu, že žiadny elixír zatiaľ nikto neobjavil, trik na to, ako dlho zostať zdravý a v kondícii fyzicky a duševne, ako mať menej vrások a krásnu pleť, dokáže aj sama príroda.

A preto sme sa snažili v receptúre ProLife využiť silu látok s mimoriadnou antioxidačnou kapacitou. Tieto látky sa nám totiž bohužiaľ z dnešnej modernej stravy úplne vytratili alebo ich prijímame len v zanedbateľnom množstve.

 

Čo sa v článku dozviete?

  1. Čo je oxidačný stres?
  2. Antioxidačná kapacita organizmu
  3. Revolučné zloženie receptúry ProLife
  4. Plnospektrálny prírodný vitamín E, ktorý je neporovnateľný s tým bežne dostupným
  5. Astaxantín - kráľ antioxidantov a molekula budúcnosti
  6. Video - ako ProLife funguje?

Vedecká komunita sa intenzívne venuje štúdiu anti-agingu a objavovaniu príčin starnutia. Jednou z najuznávanejších teórií je teória oxidatívneho stresu, ktorá naznačuje, že starnutie je prirodzený proces, ktorý vzniká v dôsledku molekulárnej poruchy vzniknutej pôsobením voľných radikálov na bunečnej úrovni.

Voľné radikály sú veľmi reaktívne a nestabilné molekuly. Agresívne sú najmä tým, že vytrhávajú elektróny z ostatných atómov či molekúl, spôsobujú tak reťazové reakcie za vzniku ďalších radikálov a tým poškodzujú bunkovú štruktúru. Voľné radikály vznikajú nepretržite v našom tele, bez nich by v podstate nemohli fungovať metabolické procesy. Náš organizmus je práve preto vybavený antioxidačnými mechanizmami, ktoré vzniknuté radikály držia takpovediac na uzde a účinne ich odstraňujú. Problém nastáva vo chvíli, keď sa voľné radikály navýšia do takej miery, keď naše telo už nie je schopné ich účinne neutralizovať. Vzniká tu nerovnováha označovaná ako oxidačný stres

Čo je oxidačný stres?

Oxidačný stres, spôsobený vysokou koncentráciou voľných radikálov a ďalších vysoko reaktívnych látok, je považovaný za príčinu narušenia bunkových zložiek a rýchlejšieho starnutia buniek. To úzko súvisí s prejavom zápalových a degeneratívnych ochorení, civilizačných ochorení a s rýchlejším starnutím organizmu.

Vznik voľných radikálov nemôžeme úplne zastaviť, vznikajú prirodzene počas metabolických procesov a treba podotknúť, že nie všetky sú "zlé". Bez nich by sme napríklad nemohli vôbec pretvárať potravu na energiu. Niektoré z nich, napr. oxid dusnatý, sú nevyhnutné a dôležité pre signalizačné procesy a ďalšie fyziologické funkcie, ako je udržiavanie cievneho tonusu, lepšie zásobovanie ciev kyslíkom, a pre tvorbu hormónu obličiek erytropoetínu. 

Dôležité je teda udržať voľné radikály na uzde, aby sa nemnožili a nevíťazili nad možnosťami nášho organizmu.

Liečba a výskum sa čoraz viac zameriavajú na to, ako udržať rovnováhu medzi počtom voľných radikálov a schopnosťou tela ich redukovať, liečiť patologické procesy a uprednostňovať tie fyziologické.

Antioxidačná kapacita organizmu

Najlepšími spojencami v boji proti voľným radikálom a oxidačnému stresu sú antioxidanty, ktoré sú schopné voľným radikálom venovať chýbajúci elektrón, ale sami zostávajú stabilnou molekulou a môžu tak iba zastaviť nebezpečné reťazové reakcie poškodzujúce naše bunky. A práve preto, že naše telo sa musí každú sekundu vyrovnávať s novo vznikajúcimi radikálmi, je vybavené hneď niekoľkými antioxidačnými mechanizmami. Znamená to, že organizmus si sám tvorí rad tzv. endogénnych antioxidantov (napr. Superoxid dismutáza, Kataláza, GPx). Na správnu funkciu týchto molekúl však súčasne organizmus potrebuje mať dostatok ostatných látok ako zinok, selén, železo a ďalšie nutrienty. 

Dnešná uponáhľaná moderná doba na nás kladie extrémne vysoké nároky. Znečistené prostredie, množstvo toxických látok a chemikálií, všadeprítomný stres, nekvalitná strava – to všetko zvyšuje nápor nových radikálov, s ktorými sa musí organizmus vyrovnávať. Preto sa nemôžeme spoliehať iba na tieto prirodzené mechanizmy nášho tela. Antioxidačnú kapacitu je možné podporiť suplementáciou ďalších látok, schopných účinne zmierniť škodlivý vplyv voľných radikálov.

Revolučné zloženie receptúry ProLife

Plnospektrálny prírodný vitamín E, ktorý je neporovnateľný s tým bežne dostupným

Vitamín E je známy silný antioxidant, ktorý pomáha chrániť bunkové membrány pred škodlivými účinkami voľných radikálov. Väčšina ľudí má však tendenciu spájať vitamín E iba s tokoferolmi. V skutočnosti sa vitamín E skladá z 8 štrukturálne podobných skupín – 4 tokoferolov a 4 tokotrienolov. Pričom menej známa skupina tokotrienolov je podľa vedeckých štúdií účinnejšia a preukazuje jedinečné zdraviu prospešné vlastnosti, ktoré tokoferoly nemajú. Práve pre tieto jedinečné vlastnosti, dané ich štruktúrou a možnosťami pôsobiť v rámci bunkových membrán a poskytovať ochranu, bývajú tokotrienoly označované za supervitamín 21. storočia. Oproti tokoferolom vykazujú napríklad vyššie neuroprotektívne, hepatoprotektívne alebo kardioprotektívne účinky.

Tokotrienoly sú látky, ktoré naše telo nevie syntetizovať a preto ich možno získať iba prostredníctvom stravy alebo suplementácie. Na rozdiel od známejších tokoferolov sú tokotrienoly v rastlinnej ríši menej rozšírené a možno ich nájsť iba v určitých zdrojoch, ako je ryžový olej, alebo slnečnicový olej, ktorých vyššia konzumácia je zase spojená s prozápalovým účinkom. V prírode je palma olejná (Elaeis guineensis) najhojnejším zdrojom tokotrienolov s obsahom až 800 mg/kg tokotrienolu. Pre celkové zdravie je odporúčaný denný príjem tokotrienolov od 30 až 50 mg/deň. Aby človek dosiahol túto odporúčanú hladinu iba prostredníctvom každodennej bežnej stravy, musel by skonzumovať asi 80g palmového oleja alebo 1,5 až 4,0 kg pšeničných klíčkov, jačmeňa alebo ovsa, čo je prakticky nemožné. Preto sa veľmi odporúča začlenenie tokotrienolov prostredníctvom doplnkov stravy alebo funkčných potravín a nápojov.

Veľmi dôležitú úlohu zohráva forma vitamínu E, pričom úplne zásadné je zvoliť prírodnú formu pred tou syntetickou. Len prírodná forma má totiž schopnosť poskytovať vyššie popísané zdravotné benefity a ochranu bunkových membrán. Zdrojom, ktorý na výrobu využívame sú plody červenej palmy.


 

Astaxantín - kráľ antioxidantov a molekula budúcnost

Ďalšou súčasťou receptúry ProLife je astaxantín, látka chemicky sa radiaca medzi karotenoidné farbivá. Je to ďalšia super molekula, o ktorej v budúcnosti ešte veľa budeme počuť. Už súčasné výskumy poukazujú na to, že antioxidačná hodnota astaxantínu je niekoľkokrát silnejšia ako vitamín C, koenzým Q10 alebo ďalšie známe antioxidanty. Tieto jedinečné vlastnosti sú dané predovšetkým chemickým zoskupením tejto látky. Zatiaľ čo niektoré antioxidanty sú rozpustné vo vode a vo vodnom prostredí tiež fungujú (napríklad vitamín C), iné sú rozpustné v tukoch a tieto vlastnosti uplatňujú zase v prostredí tukovej povahy (napríklad Koenzým Q10, ktorý chráni bunkové membrány).

Astaxantín je však úplne výnimočný, pretože môže pôsobiť tak vo vodnom prostredí, ako aj v prostredí tukovej povahy. Tiež dokáže zničiť niekoľko voľných radikálov naraz bez toho, aby sa sám radikálom stal.

Ľudské telo nevie astaxantín syntetizovať a je možné ho získať teda jedine zo stravy. Je obsiahnutý v mäse kreviet, homárov a divokých lososov, ktorým dodáva charakteristické ružové sfarbenie. Tým najbohatším zdrojom však zostáva mikroriasa Haematococcus pluvialis.

Stavili sme na 100% prírodný produkt tej najvyššej kvality a absolútnej čistoty, pochádzajúci z ekologickej prevádzky spĺňajúcej všetky európske a svetové certifikácie. Všetka energia a teplo, ktoré riasa spotrebuje, pochádza navyše z obnoviteľných zdrojov. A ako astaxantín v uzavretých podmienkach vzniká? V prvej „zelenej“ fáze výroby riasa približne 7 mesiacov rastie av tej druhej fáze, tzv. červenej, dochádza k zmene podmienok, ktoré spôsobia zmenu farby na červenú a tvorbou vzácneho farbiva astaxantínu. V prírode si mikroriasy vytvárajú toto farbivo ako ochranu pred stresovými podmienkami prostredia. Počas leta, keď rybníky začnú vysychať, astaxantín totiž umožňuje mikroriasam zachovať si nepoškodenú DNA. Sú tak pripravené znovu rásť v období, keď príde opäť ďalší dážď, aj keď to bude trvať mnoho rokov. Táto pozoruhodná schopnosť demonštruje funkciu astaxantínu ako vynikajúceho antioxidantu. Ďalšou pozoruhodnosťou je, že je to práve astaxantín, ktorý lososom prepožičiava vytrvalosť, ktorú potrebujú, aby uplávali proti prúdu až 2 000 míľ.

Tieto nebývalé vlastnosti, podporujúce rastlinnú a zvieraciu ríšu, môžu rovnako dobre slúžiť v rade zdravotných benefitov aj nám ľuďom.

Ako ProLife funguje?



0 komentáre

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.