Prechádzať
Košík
K doprave zadarmo chýba €65,00 na zaplatenie pre dopravu zadarmo

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pia (10:00 - 16:00)

Naša obľúbená kombinácia horčíka so zinkom a vitamínom B6 v novom zložení!

Naša obľúbená kombinácia horčíka so zinkom a vitamínom B6 v novom zložení!

Špeciálne navrhnutá zmes horčíka, zinku a vitamínu B6 bola jedným z prvých doplnkov portfólia Trime. Veľmi skoro si získala na obľúbenosti a stala sa najpredávanejším produktom. Zloženie našich doplnkov neustále vylepšujeme a teraz s radosťou predstavujeme ďalšiu úspešne upgradovanú receptúru v našom portfóliu, Horčík, zinok + B6. 

Prečo sme receptúru upravili?

Po pár rokoch na trhu sme získali dostatok potrebných skúseností a môžeme si dovoliť ísť cestou nekompromisnej kvality. Naše portfólio postupne rozširujeme a existujúce prémiové receptúry naďalej vylepšujeme. Veríme, že tuzemský zákazník sa konečne nebojí priplatiť za vyššiu kvalitu, a teda ocenia zmeny smerom k nekompromisnej kvalite aj napriek mierne vyššej cene.

 

 

V čom je nová receptúra lepšia?

Obsahuje lepší pomer medzi horčíkom a zinkom na dlhodobé preventívne užívanie. Znížili sme obsah zinku tak, aby množstvo vyhovovalo potrebám väčšiny ľudí, respektíve nedochádzalo k zbytočne vysokému príjmu zinku. Zvlášť výhodné je to v situáciách, keď potrebujeme dlhodobo užívať viac horčíka, čo platí pre väčšinu ľudí. Potom je možné bez obáv dennú dávku Horčíka, zinku + B6 zvýšiť bez toho, aby došlo k vychýleniu pomeru medzi jednotlivými minerálmi.

Dlhodobý nedostatok zinku má na organizmus nežiaduci účinok, málokto si ale uvedomuje, že rovnako nežiaduce je aj jeho dlhodobo zvýšený príjem. Vysoké dávky zinku kompetitívne inhibujú využiteľnosť najmä železa a medi (môže tak dochádzať k horšiemu vstrebávaniu železa a medi) a majú negatívny účinok napr. na imunitné bunky, ktoré potom vykazujú podobné zmeny, aké sú pozorované pri jeho nedostatku. Preto je u doplnkov stravy, ktoré nie sú personalizované pre vaše individuálne potreby, ale sú určené pre tzv. prevenciu, výhodnejšie držať sa v tzv. nižšom referenčnom rozmedzí pre preventívne doplňovanie.

Pokiaľ nepoznáme svoj reálny diétny príjem zinku zo stravy a súčasne si nie sme istí, či má náš organizmus na príjem zinku zvýšené nároky (napr. v dôsledku špecifického diétneho smeru, ochorenia, extrémneho fyzického zaťaženia a pod.), vyplatí sa suplementovať zinok rozumne a vyššie dávky si nechať skôr pre príležitosť akútne zvýšené potreby (obdobie choroby, pobytu v „imunitne náročnejšom teréne“, ako je napríklad letisko a pod.). Tomu je určený náš produkt Zinok chelát 15 mg s meďou.

Nároky na príjem zinku sú individuálne a nie každý potrebuje v rámci základnej suplementácie dopĺňať vysoké dávky. Z prieskumu vieme, že väčšina našich zákazníkov, ktorí užívajú Trime Horčík, zinok + B6 suplementujú aj Trime multivitamín Daily F20 alebo ďalšie doplnky s obsahom zinku. Logickým krokom teda bolo upraviť pomery medzi horčíkom a zinkom tak, aby bolo možné túto receptúru bez obáv užívať pravidelne a dlhodobo aj v kombinácii s pestrou stravou alebo multivitamínom.

Zmes dvoch foriem horčíka (bisglycinátu horečnatého a citrátu horečnatého) sme opustili a nahradili čistým bisglycinátom – jednou z najviac biologicky dostupných a vstrebateľných foriem horčíka. Obsah elementárneho horčíka sa tak síce nepatrne zníži, ale receptúra bude pre telo celkovo lepšie využiteľná a efektívnejšia.

Vylepšené zloženie tzv. aditívnych látok, čiže éčok

Kapsulovanie potravinových doplnkov často nie je jednoduchá disciplína a technológovia/farmaceuti by mohli rozprávať, ako neradi nahrádzajú svoje obľúbené éčka, ktoré používajú pri výrobe.

Mnoho éčok, ktoré vyhovujú technológom, sa ale bohužiaľ nepáči nám, pretože majú veľmi ďaleko do toho, čo by sme mohli považovať za optimálne z hľadiska výživy a dlhodobého príjmu.


Trime nechce vyrábať len obyčajné doplnky stravy, ide nám o čo najvernejšiu kópiu prirodzených potravín. Jednoducho, to čo sme si ako ľudia zobrali z tanierov, respektíve z pôdy a teda aj potravín, vraciame v čo možno najprirodzenejšej podobe do našich doplnkov stravy. Preto sa usilujeme o výrobu bez potencionálne zdravotne rizikových éčok a pokiaľ je to možné, hľadáme alternatívy z kategórie potravín.

V inovovanej receptúre je tradičná kapsula z rastlinnej vlákniny obohatená o oxid kremičitý získaný z ryžových šupiek, ktorým alternujeme bežne používané plnidlá a chemické stabilizátory. Sú to drobné inovácie v zložení, ktoré nám ale pomáhajú získavať vo výrobe dôležité skúsenosti. Cieľom je posúvať naše receptúry čoraz viac k potravinám.

Autor: Jakub Přibyl 

 

 

 

 

 



0 komentáre

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.